top of page

Polyester RTM

Resin transfer molding (RTM) is een lage druk proces waarbij twee materialen in een boven- en ondermal worden gevormd. Tussen de boven- en ondermal zit een vastgestelde ruimte die de dikte van het product bepaald.

Allereerst wordt de kleurlaag (gelcoatlaag) in de mal gespoten, deze laag is ongeveer 0,5 tot 0,8mm dik. Nadat deze laag is uitgehard wordt de glasmat in de mal gelegd, hierbij wordt rekening gehouden met de dikte van het product. Nadat de mallen op elkaar zijn gelegd en rondom gesloten, wordt de polyesterhars onder vacuum toegevoegd. Als ook dit is uitgehard kunnen de mallen van elkaar worden gehaald en kan het product worden gelost en worden afgewerkt.

RTM productie kent een aantal voordelen ten opzichte van handlaminaat; het proces is schoner, de dikte van het product is nauwkeuriger en heel belangrijk: het product is aan beide zijdes glad. Als nadeel kan de hogere model- en malprijs worden benoemd. Het is dus van belang dat er minimaal enkele honderden producten moeten worden geproduceerd.

bottom of page