top of page

Engineering en R&D

In de ontwerp- en ontwikkelingsfase wordt gebruikt gemaakt van de nieuwste technieken. Het tekenwerk in 3D gebeurt volledig in Solidworks. Daarnaast maken we gebruik van het CAM programma OneCNC.

Hiermee kunnen we de 3D files van de klant of van onze eigen engineeringafdeling gebruiken om freesprogramma's te creëren. Hiermee kan een aanzienlijke tijdsbesparing worden behaald en de producten kunnen ook veel complexer van vorm zijn.

De engineeringsafdeling staat als een spin in het web tussen alle afdelingen in en is bij alle stappen betrokken. Fox Industries kan dus vanaf het idee tot het uiteindelijke product de taken uitvoeren en begeleiden.

Succesprojecten zijn onder andere:

  • Technische ontwikkeling van de nieuwe driewielige Trigger tot en met serieproductie. Hierbij is bijvoorbeeld ook rekening gehouden met transportoptimalisatie. Bij dit project is direct rekening gehouden met Europese goedkeuringen. Bekijk de productpagina van de Trigger Arrow voor meer informatie over deze driewieler.

  • Technische ontwikkeling van drie types lodgetenten tot en met serieproductie. De producten zijn volledig 3D ontwikkeld. De luxe tenten voldoen volledig aan Nederlandse bouwnormen en bevatten gas- en waterleidingen, elektrische bekabeling, een keuken en een badkamer. Bekijk de productpagina's van de RoyalLodge of de SafariLodge voor meer informatie over deze unieke tenten.

bottom of page