top of page

Lassen

Onze constructieafdeling richt zich vooral op kleine, lichte constructies. Het lassen van chassis, frames en machineonderdelen wordt hier gedaan. Door middel van lasmallen wordt gegarandeerd dat elk product met dezelfde nauwkeurigheid wordt gemaakt. We verwerken staal, rvs en aluminium, zowel handmatig als met de robot.

De kern hiervan is onze lasrobot, die twee bewerkingsstations heeft om een hoge efficiëntie te behalen. Terwijl de robot op station 1 last kan een medewerker op station 2 een nieuw product inspannen. De robot kan daarna direct verder en staat dus niet stil. De bewerkingsstations hebben elk een manipulator die meerdere malen volledig 360 graden kan ronddraaien. Met deze compacte Panasonic 'Pana Dice' manipulatoren is zeer nauwkeurig positioneren mogelijk.

Voor het juist positioneren van de te lassen delen moet er vrijwel altijd een lasmal gemaakt worden. Omdat tegenwoordig de meeste producten al 3D zijn ontworpen, maken we ook hier gebruik van ons CAD programma om de lasmal te ontwikkelen en via de verspaningsafdeling te maken.

Naast de lasrobot en handlasmachines hebben we ondersteunende machines, zoals zaagmachines (waaronder een volautomatische en een halfautomatische), boormachines, en afwerkingsmachines zoals slijpbanden en afbraammachines.

bottom of page