1/3

Polyester model- en mallenbouw

Het maken van mallen voor polyester producten kan op een conventionele methode en op een moderne methode. Beide methodes hebben hun voor- en nadelen. Fox Industries B.V. heeft de kennis en de middelen in huis voor toepassing van beide methodes.

 

Conventioneel

Vanaf een handschets of een werktekening kunnen onze gespecialiseerde modelbouwers een model volledig met de hand opbouwen. Hierbij wordt stap voor stap het model met hout, plamuur en lak gebouwd tot het gewenste resultaat. Ondanks het feit dat onze modelbouwers een grote vakkennis hebben, blijft de conventionele methode mensenwerk. Perfect gespiegelde modellen zullen hier dan ook vrijwel onmogelijk zijn.

 

Modern

Bij de moderne methode wordt er een stuk minder gebruik gemaakt van specialistische modelbouwers. De uitgewerkte resultaten van 3D tekenprogramma’s vormen de input voor een CNC freesbank waardoor de uiteindelijke mal voor elke geproduceerde eenheid een exacte uitvoering van het model garandeert. Het voordeel van deze methode is de hoge nauwkeurigheid die daarbij effect heeft in de latere productiestappen.

Fox Industries B.V.

Copyright © 2020 Fox Industries B.V.. Alle rechten voorbehouden.

Dedemsvaart, Overijssel, Nederland

Privacy verklaring

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon